Nagovor Predsednika združenja SICKMET v zvezi z aktualno problematiko društva

Spoštovani predlagatelji sklica občnega zbora!

Ponavljajoče trditve nekaterih, ki oporekajo zapisniku občnega zbora, kažejo na to, da želijo slišati le tisto kar je njim drago, vse ostalo pa preslišijo, čeprav je to bilo izrečeno. Več kot enkrat sem na občnem zboru ponovil, da odstopim v primeru, da ta sprejme dohodkovno metodo s kolobarji po proizvodnih območjih, ki ne temeljijo na javno dostopno podatkih in take kolobarje je pripravila BF. Ali so podatki iz subvencijskih vlog kmetij statistični pa naj vsak sam presodi. Vsem na občnem zboru je bilo jasno, da sem na kolobarje, ki temeljijo na podatkih iz subvencijskih vlog kmetij, vezal svoj mandat. Globoko v sebi sem se odločil, da je dokončno treba narediti rez z dogovornim ocenjevanjem kmetijskih zemljišč. Ponavljam, nič nimam proti, da se sprejme dohodkovna metoda s kolobarji, ki nimajo podlage v javno dostopnih podatkih, vendar za ta predlog ne bom nastavil svojega hrbta.

Sklep občnega zbora, v zapisniku, ki je potrjen s strani overovateljev, je možno spremeniti le na občnem zboru. Skladno s pravili združenja ga lahko skliče upravni odbor, predsednik ali tretjina članov združenja. Da ne bi izgubljali časa s proceduro, predlagam da ga skličem in to takoj ko predlagatelji sklica občnega zbora predlagajo delovna telesa občnega zbora z imeni, lokacijo, datumom in uro občnega zbora, dnevnim redom ter predlogom kandidata za novega predsednika združenja. Vso srečo želim novemu predsedniku. Sem bil dovolj jasen in pravilno razumljen?

Gorazd Maslo, predsednik Združenja SICKMET"